måndag 23 juni 2014
Kammusslor med Guacamole och Sallad
Recept för 2 personer.
6st kammuusslor
1 knippe gräslök
1 tsk färsk pressed ingefära
1 msk ghi
Ghi till stekning
1 salladslök
1 avocado
1 sharlottenlök
3 färska pressade vitlöksklyftor
några droppar citronsaft
1/2 gurka
Salladsblad
Olivolja
Salt och Peppar
Skär först sallad och gurka, blanda i lite salt och peppar i olivoljan och droppa på.
(Olivolja är jättenyttigt kallt men blir till gift när man värmer upp det vid stekning/i ugn)
Mosa avocado och blanda ner finhackad sharlottenlök och pressad vitlök, droppa på lite färsk citron.
Finhacka gräslök och pressa färsk ingefära i ghi och blanda väl.
Se till att allt ligger färdigplacerat på tallriken för kammusslor ska man steka hårt och fort och äta direkt efter kammusslan fortsätter att koka på insidan efter stekning och blir lätt överstekt/överkokt.
Torka av kammusslorna från allt vatten och salta. Se till att stekpannan är riktigt varm (gärna så det ryker om musslorna.) När man lagt i msusslorna ska man inte röra dom. Låt dom ligga helt stilla och bli krispiga. 1-2 minuter. Släng i den hackade salladslöken och vänd. Se till att inte översteka och förstöra kammusslorna!
Ät musslorna ihop med gräslök-ingefära-ghi - det är jättegott! :)
Etiketter:
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar